Hedelmä-juustosalaatti

alle 30 min
Ainekset 6 annosta
1 - 2 kypsää päärynää
2 kiiviä
n. 300 g tummia viinirypäleitä
200 g Pirkka emmentaljuustoa
1 pkt (125 g) Pirkka sinihomejuustoa
1 ruukku lollo rossoa
1/2 kerää jäävuorisalaattia
  Kastike
n. 1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
  Pinnalle
1 dl (n. 50 g) Pirkka pekaanipähkinöitä
Vaihe 1
Kuori ja leikkaa päärynät neljään osaan. Viipaloi päärynälohkot sekä kuoritut, halkaistut kiivit. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet tarvittaessa.
Vaihe 2
Paloittele emmental- ja sinihomejuusto. Levitä revityt salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Asettele päärynä- ja kiiviviipaleet, juustot sekä rypäleet salaatin päälle. Kaada päälle salaatinkastiketta.
Vaihe 3
Ripottele pinnalle rouhittuja pekaanipähkinöitä. Tarjoa lisäksi leipää.

 

 

Kauhea nälkä ja perheen äidin ainainen ongelma. Mitä tänään syötäisiin?? Otin avukseni Pirkan reseptihaun : www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku

Sieltä löytyy vaikka mitä:

Sinihomejuustomakkara

30 - 60 min
Ainekset 4 annosta
7 - 8 (600 g) perunaa
2 rkl öljyä
1 - 2 rkl pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
2 tomaattia
500 g lenkkimakkaraa
1 (150 g) iso sipuli
1 kananmuna
100 g sinihomejuustoa
100 g juustoraastetta
  ruohosipulia tai basilikaa
Vaihe 1
Pese ja kuori perunat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota perunasuikaleita. Mausta pizzamausteella ja suolalla. Levitä suikaleet uunivuokaan ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Vaihe 2
Leikkaa tomaatti melko ohuiksi viipaleiksi ja kukin viipale puoliksi. Poista lenkkimakkaran muovikuori ja leikkaa makkarat kahteen osaan (yhteensä 4 palaa). Viillä kuhunkin palaan 5 - 6 syvää viiltoa ja aseta jokaiseen viiltoon puolikas tomaattiviipale.
Vaihe 3
Leikkaa kuorittu sipuli lohkoiksi. Riko kananmuna kulhoon ja murenna sinihomejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi haarukalla. Lisää juustoraaste.
Vaihe 4
Aseta lenkkimakkarapalat puolikypsien perunoiden päälle ja sipuliviipaleet ympärille. Nostele vielä juustomassa lenkkimakkaroiden päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia. Koristele ruohosipulilla tai basilikalla.

Ja jälkkäriä:

Persikka-vadelmapannari

30 - 60 min
Ainekset 16 annosta
1 l kevytmaitoa
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Pirkka Mainio juoksevaa rasvaseosta
1 tl suolaa
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
3 (n. 350 g) tuoreita persikoita tai
2 tlk (à 410 g) Pirkka persikkaviipaleita sokeriliemessä
1 ps (200 g) vadelmia (pakaste)
  Kauramuru
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Pirkka Mainio juoksevaa rasvaseosta
3/4 dl sokeria
  Lisäksi
  Pirkka vaniljajäätelöä
Vaihe 1
Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon munat, jauhot, rasva, suola ja raastettu sitruunan kuori. Anna turvota noin 1/2 tuntia.
Vaihe 2
Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Asettele persikkaviipaleet ja jäiset vadelmat tasaisesti pannukakun pinnalle.
Vaihe 3
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Valmista tällä välin muruseos sekoittamalla ainekset keskenään.
Vaihe 4

Nosta pannukakku uunista, levitä muruseos pannukakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 15 - 20 minuuttia. Tarjoa pannukakku vaniljajäätelön kanssa.

Että ei muuta kuin Maistuvaa Maanantaita !